Over

Liese Ghekiere

We herinneren het ons beiden nog alsof het gisteren was, mijn moeder en ik.  Acht jaar was ik, we bevonden ons in mijn slaapkamer voor de kleerkast.  En ik wou en zou een jurkje aan doen...  Maar mijn moeder wou en zou me in die broek krijgen...  Het heeft even geduurd, de spanning tussen ons, vooraleer ik mijn slag thuishaalde en het jurkje mocht aandoen.

Vreemd als ik bedenk dat ik na mijn 13e jarenlang geen blote benen meer durfde te hebben.  Geef mij maar broeken!  En al zeker nadat het menstrueren begonnen was.  Wat schaamde ik me voor die maandelijks terugkomende 'regels'. In mijn herinnering vooral het liedje van de 'The Radio's - she goes nana...', het toenmalige merk van maandverband.  Mijn broer zong het wel eens met zijn vrienden als ik richting toilet stapte.  

Het was niet zo simpel om op te groeien in een lichaam waar ik me vaak niet thuis in kon voelen door alle veranderingen. Een zeldzame keer deed ik een poging om te experimenteren met make-up, want bij anderen zag dat er steeds zo leuk uit. Een naar mijn mening te kritische blik uit mijn omgeving doofde mijn enthousiasme snel.  

En dan de relaties.  De verwachtingen, verlangens, nieuwsgierigheid maar ook de kwetsuren.  Het maakte het er niet simpel op om me als vrouw steeds goed te voelen en ook verbinding te hebben met dat vrouwelijke deel in mezelf. Wat voel ik, hoeveel is dat waard, mag ik iets of iemand afwijzen als het niet goed voelt, en terug, wat voel ik eigenlijk?  

Ondertussen ben ik moeder van twee heel bijzondere dochters.  Moeder zijn van dochters is een ongelooflijk geschenk voor me.  Juist omdat ze me spiegelen, op me lijken of het net anders doen word ik teruggebracht bij mezelf en bij het meisje in me.  Door bewust met mijn dochters om te gaan geef ik zorg en aandacht aan dat meisje in me dat zich niet altijd heeft ontwikkeld zoals ze had gewild.  Wat hier zo mooi aan is, is dat ik hierdoor steeds meer die vrouw ben die ik wil zijn!  Wat geniet ik terug van kleedjes en blote benen, van zachtere vormen in mijn lichaam en van mijn maandelijkse cyclus.  Wat een bron van wijsheid bevat die... En ook de kwesturen, zelfs de seksuele, zijn voeding geworden voor me.  Het herstellen ervan heeft me doen groeien. 

         

Een geschenk is het ook dat mijn vrouwelijke lijn open staat en stond voor mijn zoektocht. Sterker nog, ze zijn er nieuwsgierig naar, stimuleren het en groeien met me mee. Ook in hun vrouw zijn.  Het resultaat is dat we samen - mijn moeder, vroeger ook mijn grootmoeder & zelfs mijn oudste dochter - cirkels van vrouwen in beweging brengen.  Juist omdat het mij en ons tot  een mooiere vrouw heeft gemaakt, is het mijn/ons diep verlangen om dit voor andere vrouwen mee mogelijk te maken.  

 

Het is mijn missie is om vrouwen in verbinding te brengen met hun dieper weten,hun intuïtie en wat hen bezield.   Door de taal van emoties, het lichaam én de cyclus te leren begrijpen en hier naar het te handelen, door belemmeringen op te ruimen, door hun mannelijke en vrouwelijke energie te balanceren en vooral door het zich toeëigenen van een warme, wakkere en wilde levenshouding.  

Dat het aanbod dat wij gecreëerd hebben ook voor jullie een inspiratie mag zijn!  

Liese 

Liese Ghekiere (1977) is therapeut, coach en supervisor. In haar werk legt ze de focus op het aanwezig zijn 'in het moment' en het aanleren van een warme, wilde en wakkere houding in het leven.  De taal van je emoties leren begrijpen om zo in contact te komen met het subtiele en wijze niveau van je gevoelens brengt je bij wie je in wezen bent en wat je werkelijk te doen staat.   Bezield leven betekent voor haar leven vanuit overgave en de moed en kracht in jezelf ontwikkelen om alle stroomversnellingen en crisissen als kans te zien.  Haar sensitieve aanpak, humor en feeling voor 'open dialoog' typeren haar. 

Liese bezielt al meer dan 15 jaar succesvol haar eigen bedrijf waarmee ze vorm geeft aan haar bezieling: vrouwen inspireren en stimuleren om hun verlangen en passie terug te voelen en vorm te geven.  Samen met haar echtgenoot runt ze daarnaast het centrum 'Groeien in leven en sterven'. Ze weet als geen ander ondernemerskennis te vertalen naar het vak van therapeut, hulpverlener of coach zodat een onderneming naar een volgend niveau kan doorgroeien.  Bezield ondernemen betekent voor haar een andere en harmonieuzere wereld creëren. Ze ondersteunt coaches en therapeuten om op een verbonden en bezielde manier in het leven te staan en te ondernemen door ze bij hun leiderschap te brengen, hun draagkracht te verhogen en ze te leren vertrouwen op hun innerlijk weten en kompas. 

Liese is naast maatschappelijk assistent ook Master in Arts Therapies met een specialisatie in dramatherapie en psychodrama. Ze verrichtte wetenschappelijk onderzoek naar identiteitsprofielenen & deed uitgebreid ervaring op in de psychiatrie bij zowel volwassenen als jongeren.  Ze volgde diverse specialisatie-opleidingen.  Liese is verbonden als gastdocent aan het centrum Agapebelgium en werkt met meerdere collega's samen in trainingen en vormingen.  In haar therapiepraktijk werkt ze vooral met vrouwen, moeders en dochters.  Cirkels in beweging brengen zodat iedere vrouw kan uitgroeien tot die mooie vrouw die ze in wezen is en op deze manier de band met onze oorspronkelijke vrouwelijke wijsheid herstellen en versterken, is haar missie. 

  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Google+ Icon

© 2018 by Liese Ghekiere, MDth