top of page
vollemaan.jpg

Kreeg jij voor het eerst je 'moontime'?

Of maakte je in de afgelopen jaren

de overgang van meisje naar jonge vrouw?


 

Dan is het echt belangrijk dat je dat kan VIEREN!

En het liefst met andere meisjes en vrouwen samen :)

Het is een belangrijke overgang die de opening creërt naar je vrouwelijke wijsheid.  

Door je menstruatie te vieren, eer je de natuur en je lichaam

en zet je een bewuste stap in je ontwikkeling.  

 

Onze menstruatiecyclus is veel meer dan een fysiek gebeuren waarbij we maandelijks bloeden.  

Het is eigenlijk een sleutel naar ons eigen diepe weten.  

Via onze cyclus zijn we verbonden met de maan (vandaar de naam 'moontime').  De maan is een oneindig wetend wezen, ze kan alle processen op aarde beïnvloeden.  Ze leert ons veel over geduld, over een nieuw begin, over naar binnen gaan in onszelf en uitreiken naar buiten, over het leven, ...  

De maan leeft in ieder van ons, zichtbaar via onze cyclus.  

Als we onze eigen cyclus leren kennen, dan kunnen we volop genieten van het leven, van ons lichaam, van relaties, van onszelf,... Dan stroomt het leven makkelijker. 

Er valt de komende tijd dus veel te ontdekken.  

Lijkt het je wel leuk om de wijsheid in jezelf te leren kennen en ermee te werken?

Om dit samen te doen met vrouwen die voor jou belangrijk zijn?

 

canstockphoto22887061.jpg
Liese Ghekiere/ Bezield Leven/ Moontime meisjes/ Rites of passage

Samen met Maure, mijn dochter van 17, begeleid ik jou en de vrouwen die JIJ erbij wil hebben, gedurende vier dagen. 

 

Doorheen deze vier dagen ga je met je mama en andere vrouwen die voor jou belangrijk zijn, tijd en ruimte maken voor JOU!  Beter nog, zij gaan je verwennen en je uitdagen om deze belangrijke stap bewust te zetten.

 

De vrouwen die voor jou belangrijk zijn krijgen opdrachten en inspiratie om jouw overgang mee vorm te geven.  

 

Deze dagen zullen een blijvend ankerpunt zijn in zowel jouw leven als dat van alle vrouwen die je uitnodigt. 

Voor alle mama's, tantes, meters, grootmoeders of moederfiguren :

De eerste indrukken die een meisje krijgt over het 'vrouw-zijn' zijn werkelijk van belang.

 

Haar overgang gaat gepaard met fysieke veranderingen,

maar ook met een verlangen naar meer zelfstandigheid.

 

Het is het begin van een ander contact met jullie als ouders of belangrijke personen.

 

 Daarnaast gaat er ook een hele nieuwe wereld open, die te maken heeft met het vermogen om te creëren, met haar seksualiteit en met de verbinding met haar eigen innerlijke wereld.  

Een cirkel van ervaren vrouwen is hierin bijzonder voedend en biedt een veilige bedding.  Bovendien doen deze cirkels ook heel veel deugd voor ons eigen innerlijke meisje.

 Wil je dit samen met je dochter beleven en aan jullie relatie nog meer diepgang geven?

image.jpg

Moongirl Inspiratie

Creëer een overgansmoment voor je dochter en laat je inspireren door ons. Door hier samen bij stil te staan en tijd voor te maken kan je aan het menstrueren een  diepere betekenis mee geven dan enkel het fysieke aspect.

Door middel van filmpjes krijg je van ons verschillende oefeningen en opdrachten aangereikt waarmee jij dit moment kan vormgeven.  Enerzijds sturen we je als moeder aan om er een mooi ritueel van te maken.  Anderzijds delen we ook kennis om samen te bekijken en zelf te verdiepen.  Ook het vieren komt aan bod en hoe je dit  samen met de vrouwen die voor jullie belangrijk zijn kan aanpakken.

3325b744d00b4119b137fdf842387e14.jpg

Moongirl Workshop

Word je liever zelf meegenomen in het ritueel dan kan je kiezen voor deze workshop.   Hierbij begeleiden wij jullie in deze overgang via vier contactmomenten en tal van oefeningen en uitwisselingen: 

Er zijn zowel momenten voor jullie samen alsook een moment voor de moeder en de dochter apart. Indien gewenst is er ook ruimte voor de belangrijke mannen in het leven van jullie maanmeisje.  

We sluiten af met een ritueel waarin het meisje gevierd wordt, omringd door ervaren vrouwen. Niet alleen worden hier ervaringen, verhalen en kennis gedeeld, het maanmeisje staat hierin centraal.   Een deugddoend samen zijn voor alle aanwezigen.

image.jpg

Moongirl VIP programma

Creëer een overgansmoment voor je dochter en laat je inspireren door ons. Door hier samen bij stil te staan en tijd voor te maken kan je aan het menstrueren een  diepere betekenis mee geven dan enkel het fysieke aspect.

Door middel van filmpjes krijg je van ons verschillende oefeningen en opdrachten aangereikt waarmee jij dit moment kan vormgeven.  Enerzijds sturen we je als moeder aan om er een mooi ritueel van te maken.  Anderzijds delen we ook kennis om samen te bekijken en zelf te verdiepen.  Ook het vieren komt aan bod en hoe je dit  samen met de vrouwen die voor jullie belangrijk zijn kan aanpakken.

Tweemaal per jaar voorzien we een ontmoeting voor alle maanmeisjes en maanvrouwen die dit traject doorlopen hebben.

Een vieren met lekker eten en een delen van hoe dit traject was en wat het met jullie band heeft gedaan. Opnieuw kunnen er vragen gesteld worden aan ervaren vrouwen en wordt kennis gedeeld.  De kennis is immers eindeloos.

IMG_7230.JPG

Toen ik voor het eerst menstrueerde, werd ik hier op een heel mooie manier in begeleid, door mijn mama en oma. Mama en ik brachten heel veel tijd samen door.  Daarnaast kreeg ik opdrachten om me voor te bereiden op mijn ceremonie.  Ik zat ook met een pak vragen. Door de ceremonie kreeg ik echt het gevoel hierin gegidst te worden. Het hielp me enorm om een ervaring als deze te mogen delen met de vrouwen die dicht bij me staan en op die manier ook hun verhalen te horen.  Ik had niet enkel mijn tantes, grootmoeders en overgrootmoeder uitgenodigd.  Ook vriendinnen en hun moeders waren erbij.  Het was echt een krachtig moment waarop ik me verwelkomd voelde in mijn vrouwelijkheid.

Menstrueren is iets wat te weinig aandacht krijgt en al zeker niet als iets heel waardevols wordt benaderd.

Ik kijk er erg naar uit om hier op mijn beurt andere meisjes in te begeleiden om onze menstruatie weer als geschenk te mogen ervaren.

Frequently Asked Questions:

  • Hoe bereid ik mijn dochter hierop voor?

Het is van belang om dit op voorhand met jullie dochter te bespreken en na te gaan of ze dit moment wil vieren als het zover is.  Meisjes vinden het leuk om hier naar toe te leven. Het is een prachtig initiatiemoment dat echt gaat over vrouwelijkheid.  Vertel ze dus vroeg over jouw menstrueren.  Vertel hen ook dat je het moment dat ze vruchtbaar wordt ook echt wil vieren omdat ze dan eigenlijk van meisje overgaat naar jonge vrouw.  

  • Kunnen we dit enkel doen bij de eerste menstruatie?

Nee.  Het kan op elk moment.  Het is nooit te laat om te eren dat je vrouwelijk bent, om je cyclus te vieren en om je hierin te laten omringen door vrouwen die voor jouw belangrijks zijn.  Sommige meisjes zijn er ook niet meteen aan toe, maar voelen het verlangen dat wat later.  

  • Moet het meisje menstrueren als dit ritueel plaats vind?

Het hoeft niet, maar het zorgt wel voor een zekere verdieping.  Omwille van praktische redenen kan het niet altijd op het moment van menstruatie zelf en dat is dan prima. Spreek dit wel goed met elkaar door.

  • Is dit combineerbaar met werk/school?

We raden aan om dit niet te combineren met werk en school.  Hoe voller je hierin kan gaan, hoe krachtiger dit moment.  Het legt mee de basis van de verbinding die je met je dochter zal hebben tijdens haar puberteit.  Zelf hebben we ervoor gekozen om onze dochter thuis te houden van school tijdens haar eerste menstruatie, zodat ze het echt als een overgang kon ervaren.  Ze vond het zalig.  Het geeft een meisje ook de gelegenheid om te wennen aan alle veranderingen en daar samen met jou in te zoeken.

Uiteraard is ook mogelijk om samen een geschikt moment te kiezen, zoals een verlengd weekend of een vakantie periode.  Alles kan, het gaat over jullie verbinding.  

  • Hoeveel tijd vraagt dit?

De contactmomenten duren ongeveer een half uur tot een uur, afhankelijk van de vragen.  De oefeningen kan je zolang laten duren als jullie zelf willen.  Het hangt ook een beetje van jullie moeder-dochterband af en hoe intens jullie met elkaar omgaan.  Jullie kunnen daar ook samen afspraken in maken.  Aan alle moeders wil ik vragen om beschikbaar te zijn. Je vier dagen lang afstemmen op je maanmeisje is ook een enorm geschenk voor je eigen vrouwelijkheid.  Durf dus die ruimte te nemen voor jezelf.  

  • Welke rol kunnen vaders, broers, ooms, belangrijke mannen hierin hebben?

Mannen hebben een belangrijke ondersteunende rol in de maancyclus van vrouwen, wat helaas nog te weinig belicht wordt.  Ook voor mannen zit veel wijsheid in de vrouwelijke cyclus die hun dichter bij hen spiritualiteit kan brengen.  We betrekken heel graag de belangrijke mannen in het ritueel als ze hiervoor open staan.  We voorzien op vraag ook een extra contactmoment.  

bottom of page