top of page

Hoe je belemmeringen kan doorbreken

Bijgewerkt op: 24 apr. 2023

Gisteren was een intense dag. Eigenlijk, sinds 7 februari is het al intens. Al een hele tijd volgen we de zonnevlammen nauwgezet op, omdat die rechtstreeks impact hebben op de gevoeligheid van onze jongste dochter. Niet zo vreemd als je beseft dat als er heel veel explosies zijn op de zon, er een enorme hoeveelheid energie vrijkomt die vaak gericht is op de aarde. Gevoelige mensen voelen dit, want het heeft ook invloed op ons eigen energetisch veld. Dit geeft diverse soorten klachten, zowel van fysieke, energetische, emotionele en zelfs spirituele aard.


Heel vaak denken we als mens nog dat wat we zelf voelen te maken heeft met een eigen belemmering of falen. Ons eigen worstelen en/of onze fysieke klachten hebben echter ook te maken met iets wat zoveel ruimer is dan ons beperkte 'ik'. Let op, ik hou geen pleidooi voor het buiten jezelf leggen of het wegrelativeren van wat je in je systeem en lijf voelt. Eens het in ons systeem voelbaar is, is het 100% onze verantwoordelijkheid om er op een goede manier zorg voor de dragen. Het te verteren, composteren, reguleren,...

Alleen is het bij momenten veel zachter voor de ziel om te beseffen dat veel van wat ook wij voelen onze eigen kleine bijdrage is aan het uitzuiveren van een groter geheel en niet noodzakelijker wijze van ons is of door ons komt. Het is geen persoonlijk falen.


Omdat het zo intens was gisteren besloot ik vroeg te gaan slapen. Ik hou enorm van vroeg slapen. Meestal laat me dat ook toe om vroeg wakker te worden en dat geeft me wat uren voor zonsopgang om bij mezelf te zijn. Maar de laatste tijd was dat verdwenen. Ik sliep uren na elkaar en werd soms zelfs pas om 8 uur 's ochtends wakker, zo'n vermoeidheid in mijn systeem. Deze ochtend niet, ik werd om twintig voor vijf wakker. En wat een stroom aan inzichten kwam er binnen.


Eigenlijk begon het gisteren al, bij het naar bed gaan. Heel plots had ik een enorme gewaarwording rond mijn Solar Plexus. Het tintelde en draaide. Heel bijzonder gevoel. En dan deze ochtend het gevoel dat zoveel doorstroomde, zoveel in-spiratie werd me ingefluisterd. Ik deel er graag wat over:


bezield leven/follow your heart/listen to your soul/camperlife/negatieve imprints losmaken
Liese Ghekiere/bezieldleven

Op dit moment is het een heel gunstige tijd om belemmeringen, beperkende gedachten en negatieve imprints los te laten. We worden namelijk uitgenodigd om helemaal op onze eigen unieke plek te gaan staan. Daar schreef ik in de vorige nieuwsbrief al over.

Dat gaat niet altijd zo snel als we zelf willen (I know the feeling), maar vertrouwen op het proces en de divine timing is essentieel. Toch is er veel wat we kunnen doen.


Alles begint namelijk met de energie van het woord. Dat staat zelfs in de bijbel: 'In the beginning there were words'. Dat we nu zoveel belemmeringen te voelen krijgen, patronen waar we niet doorheen kunnen, is eigenlijk een goed teken. Ze laten zich zien omdat ze geheeld willen worden. Dit zijn namelijk de boodschappen die in ons systeem leven, die we onszelf geven.


Doordat we ze nu heel helder ervaren (bv: we krijgen het niet in de vorm, het stroomt niet, we voelen ons minderwaardig, lopen lastig, zijn snel gefrustreerd of overspoeld door paniek en angst, ...) krijgen we de kans om de 'negatieve' informatie die we aan onszelf geven om te turnen naar 'positieve' informatie.


We worden dus uitgenodigd om zeer zorgvuldig met woorden om te gaan, al zeker de woorden die we naar onszelf gebruiken


Het is niet zo dat we niet door belemmeringen heen geraken of in patronen blijven hangen. Het is wel zo dat ze zich nu heel duidelijk laten voelen omdat deze laag mag transformeren zodat je helemaal op je plek kan gaan staan. Is dat niet een veel fijnere energie ;)?

Hoe dan, hoor ik je al vragen?


Door het te durven voelen. Door jezelf te grounden in je lijf


Door je bewust te worden van de informatie die jezelf geeft. En daarom is het zo belangrijk dat we stilvallen. Dat we het stil maken. Daarom is meditatie zo belangrijk (in wat voor vorm dan ook). Zodat we de informatie kunnen ontvangen. Want pas als we ze ontvangen kunnen we ze ook echt voelen. Met ons hart.


Weet je, alles wat we doen in het leven is gericht op het maken van verbinding. Maar heel vaak vergeten we de verbinding met onszelf. En die is nogthans essentieel. Het is zo'n belangrijke sleutel, maar de stap die zo vaak wordt overgeslaan. Terwijl alles van ons komt.

Wij zijn de creator van ons hele leven. Wij zijn degene die de informatie geven. Dus als we niet weten wat er zich in ons bevindt, als we het niet durven voelen, kunnen we het ook niet loslaten en kunnen we ook niet manifesteren en creëren zoals we het zelf willen.

Wat het vraagt is om je bewust te worden van je ademhaling. Om bewust te ademen naar je buik. Naar je chi of wat de taoisten de lower dan tian noemen. Die plek is een sacred point voor overvloed.


Terwijl je je bewust bent van je ademhaling voel je je voeten op de grond, je zitbotjes op de stoel, je rug in verticale en autonome positie. Voel hoe de energie binnenkomt via je kruin en naar beneden stroomt doorheen je ganse lijf.


En merk op wat er in je leeft. Voel de 'negatieve' informatie, de emoties, gedachten,... die in je leven en je belemmeren. Observeer ze, geef ze aandacht, streel ze met je adem daar waar je ze voelt IN je lijf terwijl je je realiseert hoe heilig we zijn. Hoe geliefd we zijn. Het ganse universum houdt van ons.


Adem die liefde in en adem liefdevol uit wat je niet meer dient


It's all about love. It's all about noticing. We hoeven ze niet te veranderen. We hoeven er ook niet mee samen te vallen. Dat is het bijzondere. Het enige wat ze vragen is om gezien te worden. Om ontvangen te worden. Om gevoeld te worden. In onze eigen verticale maar o zo krachtige positie. Ze brengt ons autonomie en stevigheid.

Dat is precies de manier waarop we kunnen doorstromen. De manier 'to get out of our own way'.


Dat wou ik even met je delen...

Comments


bottom of page